Nibali en Aru over de Giro

De twee meest befaamde Italiaanse wielrenners Nibali en Aru weten nog niet zeker of zij volgend jaar mei actief zullen zijn in La Corsa Rosa, maar lieten zich alvast positief uit over de route. “Het is een snel, maar mooi parcours”, citeert Aru. “De twee tijdritten zijn voor specialisten, die sluiten niet echt aan bij mijn kwaliteiten. Maar ik ken de meeste beklimmingen. De eerste aankomsten bergop zullen heel belangrijk zijn, dus het is belangrijk om met een goede conditie aan de Giro te beginnen. Wanneer je in de eerste week seconden of minuten verliest, dan zal het lastig worden om deze terug te pakken.”

“Het is een evenwichtig parcours” geeft Nibali aan. “De moeilijkheidsgraad van de beklimmingen neemt geleidelijk toe. Ik ben bekend met de Montevergine di Mercogliano. Het is een snelle beklimming met scherpe bochten. De Campo Imperatore ken ik niet, maar het hoogteverschil is belangrijk. Het zal lastig worden wanneer we op Zoncolan, Jafferau en Cervinia aankomen. Voor mij zijn dit de belangrijkste etappes van de Giro.” Nibali geeft aan dat hij nog geen beslissing heeft genomen over een mogelijke deelname. “Mijn seizoen staat in teken van het WK”, geeft hij aan. “Nu we de routes van de Giro en de Tour kennen, kunnen we een definitieve keuze maken.”

De aanwezigheid van Chris Froome wordt door beide mannen gezien als een positieve ontwikkeling. “Ik ben niet verbaasd dat Froome de Giro gaat rijden. De beklimmingen zijn misschien nog wel meer geschikt voor hem dan voor mij. Chris houdt van de hitte, maar kan last hebben van de kou als het ’s morgens slecht weer is. Maar zijn aanwezigheid in de Giro heeft geen invloed op mijn keuze.” Aldus Vincenzo Nibali.