Cancellara daagt Gaimon uit

Fabian Cancellara heeft via Twitter Phil Gaimon uitgedaagd. De Zwitserse ex-prof wil het tegen de Amerikaan opnemen, nadat hij hem ervan beschuldigde tijdens zijn carrière een motortje te hebben gebruikt. Cancellara zei het volgende op Twitter: “Hallo Phil Gaimon”, begint Spartacus. “Ik ken je eigenlijk niet, maar ik nodig je graag uit om mij te verslaan in een van mijn Chasing Cancellara-toertochten. Jij mag de datum kiezen in een van de vijf landen. Begin maar vast met trainen”. Hij sloot af met de hashtag #NoMotorNeeded.

In wat een poging lijkt om een woordenwisseling te vermijden en zijn na-carrière activiteiten te promoten daagt Cancellara Gaimon uit. De VIP evenementen bieden iedereen de kans om het op t3e nemen tegen Cancellara in een korte route. Iedereen die de Zwitser verslaat ontvangt een ‘Fabian Cancellara Conqueror Certificate’. Hij eindigt zijn aanbod met de zin: “Ik ben heel benieuwd hoeveel Watt jij kunt trappen”.

Gaimon reageerde snel op de uitdaging en schreef: “Zijn er koekjes? Fietstochten moeten koekjes hebben”. Deze uitspraak refereert aan zijn lopende grap dat hij dol is op het eten van koekjes. Hij zei niet of hij het aanbod van Cancellara zou aannemen. De uitdaging van Cancellara lijkt de spanning over de beweringen van Gaimon te hebben versoepeld. Kort nadat deze geruchten werden verspreid, eisten de advocaten van de Zwitserse renner dat hij zich verontschuldigde en dat uitgevers het boek uit de handel zouden nemen. Maar Gaimon sloeg terug met een verklaring dat hij gewoon "een gerucht herhaalde dat goed gedocumenteerd en vele jaren oud is".