Wielernieuws

VLS on Tour toertochten 2019

publicatie: 17-12-2018

De data van de VLS on Tour toertochten van volgend seizoen zijn bekend!

Toertocht Landgraaf - 30 Maart

Toertocht Apeldoorn - 22 Juni

Cauberg Challenge - 7 september

De keuze uit de verschillende afstanden blijven 60, 90 en 120 kilometer. Deelname met een e-bike is ook nog steeds mogelijk. Inschrijving voor deze toertochten is momenteel nog niet mogelijk, maar dit zal snel in orde worden gemaakt. Het beloven weer mooie toertochten te worden!

Nederlandse Loterij hoofdsponsor van de KNWU

publicatie: 11-12-2018

Nederlandse Loterij is vanaf 2019 voor twee jaar de hoofdsponsor van de KNWU. Nederlandse Loterij zal vanaf januari te vinden zijn op de shirts van de baanploeg. De naam zal ook op de tenues van de weg- en veldritploegen zichtbaar zijn. Nederlandse Loterij is geen onbekende in de wielersport. Het bedrijf was het afgelopen seizoen subsponsor van Roompot-Nederlandse Loterij. Ook sponsorde het met de tak Lotto de WorldTour-formatie LottoNL-Jumbo en geeft het geld uit aan het NOC*NSF. Dat laatste blijft de sponsor doen. “Bovendien sluit deze samenwerking perfect aan bij ons gedachtegoed: waarin we sport en bewegen voor iedereen mogelijk willen maken via onze afdracht”, stelt directeur Arno de Jong in het persbericht.

Algemeen directeur van de KNWU, Thorwald Veneberg, vindt het goed nieuws. “Wij kijken uit naar de komende jaren om samen nog meer mensen in contact te brengen met onze prachtige sport”, zegt Veneberg. Bij renners onder 18 jaar zal niet Nederlandse Loterij, maar de Hersenstichting op de shirts staan. De Hersenstichting is een van de goede doelen van de Nederlandse Loterij.

Foto: KNWU

Boogerd: "Natuurlijk kan Tom de komende Tour winnen"

publicatie: 03-12-2018

Tom Dumoulin moet zich niet wijs laten maken dat het parcours van de Tour de France 2019 niets voor hem is. Dat vindt analist en oud-profwielrenner Michael Boogerd. “Natuurlijk kan Tom de komende Tour winnen. In de afgelopen Tour was Dumoulin een van de beste klimmers en heeft hij nauwelijks tijd verloren. Hij heeft bergop opnieuw een enorme stap gezet”, zegt Boogerd. De ploegleider van het toekomstige Roompot-Charles verbaasde zich dat dit jaar al het parcours toegeschreven werd aan de Fransen. Het podium werd uiteindelijk bevolkt door Geraint Thomas, Dumoulin en Chris Froome. “Al die betweters die alleen maar riepen dat het huidige Tourparcours helemaal op het lijf van de Franse klimmers Romain Bardet en Thibaut Pinot is geschreven. Waar hebben die Fransen dan dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden? Nergens!”, aldus Boogerd.

“Het is dat hij in de eerste Alpenrit naar La Rosiere al krachten verspeelde met een vroegere aanval, anders had Geraint Thomas hem daar niet gelost. En op de Alpe d’Huez maakte hij een schakelfoutje anders won hij de rit”, blikt Boogerd terug. “Natuurlijk is het aantal tijdritkilometers van slechts 27 in de komende Tour beperkt, maar al die klimmers moeten Dumoulin bergop eraf rijden. Ze weten dat hij in die tijdrit terrein op hen gaat winnen. Nee, Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten.”

Foto: Lapresse

Bardet kiest voor de Tour

publicatie: 27-11-2018

Romain Bardet zal niet aan de start verschijnen van de aankomende Giro d’Italia. Dit heeft zijn ploeg AG2R La Mondiale naar buiten gebracht De klimmer liet eerder nog weten te denken aan de dubbel Giro-Tour, maar zal zich toch volledig richten op de Franse ronde.

Teammanager Vincent Lavenu laat weten dat het een weloverwogen keuze is. “Het parcours van de Giro ligt Romain gewoon minder.” Lavenu doelt vooral op het aantal individuele tijdritkilometers in de Italiaanse ronde. In totaal zullen de renners 58,5 kilometer tegen de klok moeten rijden, verdeeld over drie tijdritten. Dit is aanzienlijk meer dan in de Tour, waar de renners slechts één individuele tijdrit van 27 kilometer voor de wielen geschoven krijgen. Verder staat er in La Grande Boucle nog een ploegentijdrit van eveneens 27 kilometer op het programma. Daar komt nog bij dat de aankomende Tour veel bergetappes kent, hét terrein van Bardet.

In aanloop naar de Tour zal Bardet een klassiek programma afwerken, met Parijs-Nice (10-17 maart), de Ronde van Catalonië (25-31 maart) en het Critérium du Dauphiné (9-16 juni). De 28-jarige renner zal ook aan de start staan van Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar eindigde hij nog als derde in het Waalse monument.

Foto: Sirotti

VLS on Tour toertochten 2019

publicatie: 19-11-2018

De data van de VLS on Tour toertochten van volgend seizoen zijn bekend!

Toertocht Landgraaf - 30 Maart

Toertocht Apeldoorn - 22 Juni

Cauberg Challenge - 7 september

De keuze uit de verschillende afstanden blijven 60, 90 en 120 kilometer. Deelname met een e-bike is ook nog steeds mogelijk. Inschrijving voor deze toertochten is momenteel nog niet mogelijk, maar dit zal snel in orde worden gemaakt. Het beloven weer mooie toertochten te worden!